Mezőgazdaság

Kertész tanfolyam


Mindig is érdekelt a gazdálkodás?  Gyermekkorodban számtalanszor segítettél szüleidnek, nagyszüleidnek a veteményes kertben? A nyár fénypontja volt, amikor a faágakon palincolva ehetted a mézédes cseresznyét betakarítás idején?

Ha úgy érzed, hogy ezek az emlékek meghatározóak voltak a számodra, és akár hivatásodként is el tudnád képzelni a gazdálkodást, akkor jelentkezz a Kertész OKJ-s tanfolyamra, aminek segítségével kitanulhatod a szakmát.

Több érv is szólhat amellett, hogy miért is válaszd ezt foglalkozást. Sokak azért szeretik, mert nyugodt környezetben, friss levegőn dolgozhatnak. Természetesen ez egy igen aktív munka, így az állóképességet is karban tartja. Van, aki azért választja a kertész szakmát, mert örömét leli abban, hogy növényeket nevelgethet, gondoskodhat róluk, a jó munka pedig itt szó szerint meghozza gyümölcsét.

Kertész tanfolyam - szilva

Jelentkezz a kertész tanfolyamra, és meglesz a munkádnak a gyümölcse 🙂

Manapság egyre több ember számára fontos, hogy honnan származik az a táplálék, amit megeszik, milyen anyagokkal volt kezelve. Szerencsére bővül azoknak a termelőknek a köre, akik próbálnak minél kevesebb vegyi anyagot használni a termelés során. Ha ez számodra is fontos, akkor érdemes elgondolkozni egy saját gazdaságon, hiszen ott úgy neveled a növényeidet, ahogyan te jónak látod. A vásárlók oldaláról pedig hálistennek egyre lényegesebbé válik, hogy hazai termelők termékeit válasszák, ne pedig a ki tudja milyen vegyszerrel kezelt világvégéről hozott külföldi árut.

Sőt akár az internet világát is bátran kiaknázhatod. Napjainkban egyre többen vállalkoznak arra, hogy kistermelők termékeit webshopon keresztül értékesítsék. Ez a legkényelmesebb módszer, hiszen még ki sem kell mozdulnia a vevőnek, házhoz viszik a finom friss idényzöldségeket és gyümölcsöket. Ha pedig esetleg biogazdaságról van szó, akkor azt hiszem, hogy nagyobb hitelességgel állítható egy hazai kistermelő idénygyümölcseiről, hogy bio, mint mondjuk a hipermarketekben kapható banánról.

Manapság számtalan módja van annak, hogy kertészként ne csak szeresd a munkádat, de jól meg is élj belőle. Neten is hirdethetsz, készíthetsz kézműves finomságokat, de akár piacra is kitelepülhetsz, mert egyre többen keresik az igazi, finom, kistermelői zöldségeket és gyümölcsöket.

A kertész tanfolyam során tökéletesen megtanulhatod a gyümölcstermesztési, szőlőtermesztési és zöldségtermesztési feladatok ellátását. Elsajátíthatod, hogy ehhez milyen eszközöket, gépeket használj, és hogy azokat hogyan tartsd karban és üzemeltesd. A kertész képzés során arról is megfelelő tudást fogsz szerezni, hogy hogyan készítsd elő termékeidet, és hogy hogyan értékesítsd őket.

Természetesen saját vállalkozás indításához is segítséget kapsz, és megtanulhatod, hogyan működtesd azt sikeresen.

Ha megtetszett ez a szakma, kattints a gombra induló tanfolyamainkért:

Kattints IDE budapesti tanfolyamunkért

Budapesten induló Kertész tanfolyamkínálatunkat itt találod

Kattints IDE országos tanfolyamkínálatunkért

Országosan induló Kertész tanfolyamkínálatunkat itt találod
Megtekintve 89 alkalommal
Oktatás
Pedagógiai- és családsegítő munkatárs tanfolyam
Művészet, közművelődés, kommunikáció
Rendezvényszervező tanfolyam
Mezőgazdaság
Aranykalászos gazda tanfolyam