Vendéglátás-turisztika

Szakács tanfolyam


Szabadidődet szívesen töltöd a konyhában? Amatőr szakács vagy, aki elkápráztatja családtagjait főzőtudományával? Akkor most szakképesítést is szerezhetsz, ha jelentkezel az OKJ-s szakács tanfolyamra.

A hazai vendéglátóipar egyre növekvő tendenciát mutat, a turizmusnak köszönhetően egyre nagyobb kereslete van a vendéglőknek. Sőt, már nemcsak a felső tízezer kiváltsága az éttermi étkezés, megengedhetik maguknak a középosztálybeliek is. És meg is engedik!

Egyre több vendéglő foglalkozik házhozszállítással is. Mivel megnőtt a kereslet, így a szakképzett szakácsok dúskálnak a munkaajánlatokban. Így a tanfolyam elvégzését követően hamar munkát lehet találni.

Szakács OKJ képzés

Szakácsként ilyen remekműveket is könnyen elkészíthetsz 🙂

A gyakorlati órák alatt kiváló szakemberek tanítása mellett sajátítható el a szakács szakma. Hol kamatoztathatod tudásod? Belföldi és külföldi vendéglőkben egyaránt. Ha kísérletező személyiség vagy, akkor a gasztronómia világában kiélheted magad ezen a téren. Számos olyan vendéglő létezik a világon, amelyik épp különleges ízvilágával hódította meg vendégeit. De a hagyományos ízek kedvelői is bátran belevethetik magukat a szakmába, már csak azért is, mert a hagyományápolás századunkban épp virágkorát éli. Sokan keresik a nagymama főztjének ízeit, a hagyományos ételeket.

Te is nyithatsz vendéglőt, kifőzdét, vagy akár foglalkozhatsz házhoz szállítással is. A piac nyitott, a határ a csillagos ég.

A gasztronómiában is folyamatos a fejlődés, tarts te is lépést az elvárásokkal, tanuld meg a szakmát, vagy ha meglévő tudásod mellé épp az OKJ-s bizonyítvány hiányzik, ne szalaszd el a lehetőséget.

A szakács élete pörgős, kihívásokkal teli, ha te épp ezt szereted, akkor erre teremtettél. A sikeres OKJ-s vizsgát követően EUROPASS bizonyítványt is igényelhetsz, mely elismert az Unió országaiban. Így, ha határainkon túl szeretnél érvényesülni, megteheted. Ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet, nagyobb előnnyel fogsz indulni a külföldi munkapiacon, de ez nem feltétele a tanfolyam elvégzésének. Ez csak ugyanolyan előny, mint bármilyen más szakma esetében, amellyel külföldön szeretnél munkát kapni.

Ha megtetszett ez a szakma, kattints a gombra induló tanfolyamainkért:

Kattints IDE budapesti tanfolyamunkért

Budapesten induló Szakács tanfolyamunkat itt találod

Megtekintve 101 alkalommal
Egészségügy
Gyógymasszőr tanfolyam
Mezőgazdaság
Fakitermelő tanfolyam
Informatika
Java programozó tanfolyam