Szociális szolgáltatások

Szociális gondozó és ápoló tanfolyam


Külföldi munkavállalásban gondolkodsz, de még nincs semmilyen képesítésed? A nyugati országok szociális gondozó és ápoló hiányban szenvednek. Keresik a szakképzett munkaerőt, melyhez alapfokú nyelvtudás szükséges. Ha beszélsz idegen nyelveket, és inkább emberekkel szeretnél foglalkozni, mint gyárban, gyorsétteremben vagy bárhol máshol elhelyezkedni, akkor jelentkezz a most induló szociális gondozó és ápoló tanfolyamra.

Ha unod jelenlegi munkádat, nem találsz benne semmi örömöt, akkor válts szakmát. Mert az nagyon fontos, hogy ha már egyszer dolgozunk, akkor azzal foglakozzunk minden nap, amit szeretünk csinálni. Így nem lesz nyűg minden nap felkelni, munkába menni.

Az OKJ-s szociális gondozó és ápoló tanfolyam megkezdéséhez semmilyen szakmai előképzésre nincs szükség, viszont alap, hogy légy empatikus és segítőkész, érdekeljen az emberek sorsa. Benned bizonyára megvannak ezek a képességek. A tanfolyammal alapápolói képzést is kapsz.

Szociális gondozó szakma - külföldön is keresett

Külföldön Angliában is keresik a szakképzett szociális gondozókat.

Mikor már megvan az OKJ-s bizonyítvány, számtalan lehetőség nyílik meg előtted: idősek otthona, magán személyek ápolása. Angliában kimondottan keresik a szakképesített szociális gondozó és ápoló munkaerőt. Munkaközvetítő cégekhez is beadhatod önéletrajzod, de keresgélhetsz a hirdetések között is. A külföldi emberek kényelmesek. Családjuk idős tagját nem veszik magukhoz; vagy idősek otthonába adják (esetleg önként mennek), vagy otthoni, házi ápolót keresnek. Így biztonságban tudják hozzátartozójukat a nap 24 órájában. Itt léphetsz be te a képbe: szakképzett szociális gondozó és ápoló leszel, aki ilyen jellegű munkát is elvállalhat.

Elhelyezkedhetsz szociális központokban is, olyan idős embereken segíthetsz, akikkel mások rajtad kívül nem foglalkoznak.

 

Hogy miért nem? Ennek több oka lehet: özvegyek, gyerektelenek, vagy nem akarnak gyerekeik terhére lenni. Ők maguk is jobban érzik magukat, ha szakképzett ápoló figyel rájuk heti egy-két alkalommal. Nagyon szeretnek beszélgetni, mesélni életükről, családjukról, örömükről, bánatukról.

Ha te olyan ember vagy, aki nem tud közömbösen elmenni ezek mellett az emberek mellett, érzed magadban a segíteni akarást, akkor megtaláltad a számodra legmegfelelőbb szakmát.

Jelentkezz szociális gondozó és ápoló tanfolyamra, ne szalaszd el a lehetőséget!

Ha megtetszett ez a szakma, kattints a gombra induló tanfolyamainkért:

Kattints IDE budapesti tanfolyamunkért

Budapesten induló Szociális gondozó és ápoló tanfolyamunkat itt találod

Kattints IDE országos tanfolyamkínálatunkért

Országosan induló Szociális gondozó és ápoló tanfolyamkínálatunkat itt találod
Megtekintve 137 alkalommal
Informatika
Java programozó tanfolyam
Informatika
3D nyomtatás tanfolyam
Vendéglátás-turisztika
Cukrász tanfolyam