Gépészet

Targoncavezető tanfolyam


A 21. század ipara a rohamos termelésről szól. A különböző gyártással vagy logisztikával foglalkozó cégek rendelkeznek raktárral, emellett minden nagyobb bevásárlóközpontban is hatalmas raktár van, ahol az anyagmozgatás a targoncavezető feladata.

Éppen ezért egyre több cég keres szakképesítéssel rendelkező targoncavezetőt, de a munkaerőpiacon kevesen rendelkeznek ilyen jellegű végzettséggel.

Ilyenkor veszik fel a szakképzetleneket, és betanítják őket. De továbbra is kevesebb a jövedelmük, mint azoknak, akik már eleve rendelkeznek targoncavezető szakképesítéssel.

Teherautóval szállítják az árut, amelyről targoncával kell lepakolni, és a raktárhelyiségbe szállítani. Ugyanígy a megrakodás is targoncával történik. A szakemberhiány miatt a kamionsofőrök több időt töltenek a rakodásra várakozással, mely sem a fuvarozó cégnek, sem a termelőnek nem kifizetődő. Ennek következtében a targoncavezető tanfolyam elvégzését követően szinte azonnal el is tudsz helyezkedni belföldi vagy akár külföldi cégeknél.

Targoncavezető, emelőgép kezelő OKJ

Nem csak főállású targoncavezetőkre van igény, számos munkakörben elvárt ez a végzettség, álláskeresésnél pedig jó pont lehet 🙂

A targoncavezető munka nem a megerőltető fizikai munkák közé tartozik, és nem is azok közé, ahol a korhatár számít. Így azok is jelentkezhetnek a tanfolyamra, akik épp elveszítették jelenlegi munkájukat, mert valamilyen okból kifolyólag leépítés volt a cégnél. Tudjuk, hogy azok a 40 felettiek, akik munkanélkülivé váltak, eredeti szakmájukban kevés eséllyel kapnak új munkát. Viszont nincs ok az elkeseredésre, egy targoncavezető tanfolyammal új szakma birtokába kerül, és máris keresgélhet a munkaajánlatok között. Mert ebben a szakmában a kor tényleg nem számít, csak az a fő, hogy meglegyen a szakképesítés.

A képzéshez főként gyakorlati órák tartoznak, így a gép kezelésének megtanulása nem okozhat gondot.

A targoncavezető szakma főként azok számára javasolt, akik inkább az ülő munkát részesítik előnyben, kevesebbet szeretnek kommunikálni, és inkább az önálló munkavégzést kedvelik. De azoknak is javasolt, akik meglévő munkájuk mellé keresnek kiegészítő munkát, és mindössze néhány órában szeretnének árumozgatással foglalkozni. Erre is van lehetőség, hiszen számos cég csak néhány órában alkalmaz targoncavezetőt, például éjszakai műszakban. Képezd át magad, szerezz OKJ-s targoncavezető végzettséget!

Ha megtetszett ez a szakma, kattints a gombra induló tanfolyamainkért:

Kattints IDE budapesti tanfolyamunkért

Budapesten induló Targoncavezető tanfolyamunkat itt találod

Kattints IDE országos tanfolyamkínálatunkért

Országosan induló Targoncavezető tanfolyamkínálatunkat itt találod
Megtekintve 87 alkalommal
Mezőgazdaság
Gazda és Biogazdálkodó tanfolyam
Gépészet
Emelőgépkezelő tanfolyam
Művészet, közművelődés, kommunikáció
Segédkönyvtáros tanfolyam